Våra Tjänster

Vår unika styrka ligger i vårt engagemang, vår utmärkta service och vår flexibilitet att anpassa oss efter kundens behov. Vill du prata mer om ditt projekt?

031-309 50 00

Badrum

Drömmer du om ett nytt badrum på Västkusten? Vårt expertteam på Göteborgs Bygghantverk specialiserar sig på skräddarsydda badrumsdesign och renoveringar. Oavsett om det är i Göteborg, Uddevalla, Lysekil eller Varberg, omvandlar vi dina idéer till verklighet.

Nybyggnation

Är du på jakt efter ledande experter inom nybyggnation? Vi tar sig an ditt nybyggnationsprojekt från första spadtag till färdigt drömhus. Med våra nyckelfärdiga lösningar och gedigna erfarenhet, skapar vi ditt drömhem på Västkusten, oavsett om det är i Göteborg, Strömstad, Kungsbacka eller Varberg.

Tillbyggnation

Är du i behov av professionella tjänster inom tillbyggnation på Västkusten? Göteborgs Bygghantverk kombinerar kvalitetshantverk med skräddarsydda lösningar för att förvandla och förbättra din fastighet, vare sig det är i Göteborg, Uddevalla, Kungsbacka eller Lysekil.

Snickerier

Vår passion för högkvalitativt snickeri och skicklighet inom design säkerställer att Göteborgs Bygghantverk överträffar dina förväntningar. Vi erbjuder skräddarsydda snickeritjänster på Västkusten, från Göteborg till Strömstad, Uddevalla och Falkenberg, med rätt material och oslagbar expertis.

Fönster

Letar du efter moderna fönsterlösningar på Västkusten? Göteborgs Bygghantverk erbjuder avancerade PVC- och aluminiumfönster som tar din bostad till nästa nivå. Vi betjänar kunder i Göteborg, Strömstad, Varberg och Uddevalla, och andra områden längs kusten med stilfulla och energieffektiva fönster.

VVS

Letar du efter pålitliga VVS-tjänster på Västkusten? Göteborgs Bygghantverk erbjuder professionella och kvalitativa resultat för varje VVS-projekt. Med vår djupa expertis och certifieringar inom VVS, blir vi det pålitliga valet för alla dina VVS-relaterade behov i Göteborg, Strömstad, Uddevalla och Falkenberg.

Värmepumpar

Behöver du en komplett värmelösning för ditt hem på Västkusten? Göteborgs Bygghantverk säljer och installerar Vaillants värmepumpar. Vårt kompetenta team kan hantera olika typer av värmepumpar, från luft/luft och luft/vatten till bergvärme, för att säkerställa optimal uppvärmning och effektivitet i ditt hem i Göteborg, Strömstad, Kungsbacka och Uddevalla.

El

Behöver du hjälp med elektriska arbeten på Västkusten? Göteborgs Bygghantverk tar hand om allt från elinstallationer vid husbyggen till byten av elcentraler och uppgraderingar av äldre elinstallationer i fastigheter. Vi betjänar kunder i Göteborg, Varberg, Uddevalla och Falkenberg, och andra områden längs kusten med pålitliga och professionella el-tjänster.

Snabboffert

Som experter inom Badrumsrenoveringar och andra våtrumsrenoveringar, tar vi stolthet i att leverera kvalitetsarbete som överträffar dina förväntningar. Varje år genomför vi omkring 50 badrumsrenoveringar, förutom andra våtrumsprojekt som tvättstugor och pannrum där det finns krav på tätskikt.

Vår process börjar med dina idéer. Vi arbetar tillsammans för att skapa ett badrum som speglar din vision och uppfyller dina behov. Vi tror på personliga lösningar och anpassar oss snabbt till förändringar, även på kort varsel och mitt under renoveringen.

Oavsett om du planerar en stor renovering eller bara vill fräscha upp ditt nuvarande våtutrymme, är vi här för att hjälpa till. Kontakta oss idag för att börja planera din drömbadrumsrenovering.

Att renovera badrum

En badrumsrenovering innehåller flera olika moment. För att hjälpa dig på traven har vi punktat ner hur vi går tillväga när vi renoverar ett badrum.

Ritning, skiss och en plan

Här går vi igenom planering och upplägget av badrummet. Redan här är det bra att bestämma vilken en typ av badrum som skall byggas. Ett badrum som är som ett spa har ofta exempelvis ett massagebadkar kanske även en bastu. Många av våra kunder vill att vi hjälper dem med familjebadrummet, här ligger fokus på antalet handfat eller att dela upp duschen och badkaret eller att hitta en lösning för både dusch och badkar. Ta fram penna, papper och en linjal. Det här steget går alldeles utmärkt att göra själv. Vi har fått in alla sorters ritningar, så se till att börja skissa. Har du ingen skiss så hjälper vi dig att ta fram en med hjälp av våra samarbetspartners där du även kan köpa in badrumsinredningen samt kakel och klinker.

Badrumsrenovering

Tips inför badrumsrenoveringen

 • Hur vill ni kunna använda badrummet?
 • Har ni något tillgänglighetsproblem ni vill lösa idag?
 • Att installera ett dubbelt tvättställ är inte dubbelt så dyrt, vattnet är redan framdraget
 • Ska det finnas golvvärme?
 • Massagebadkar eller bastu?
 • Vilket material vill ni ha i badrummet?
 • Vattenburen handdukstork eller elektrisk , kanske både och?
 • Fönster i duschutrymmet, planlösningen måste kanske ändras?

Nu börjar badrumsrenoveringen

När vi är ute och pratar med våra kunder är den vanligast frågan, hur går det till? Därför tänkte vi skriva ner en generell lista över de arbetsmoment som innefattas i en renovering.

 1. Riva det gamla badrummet
  Här arbetar vi med att ner inredning och river de delar av badrummet som krävs för att vi ska kunna bygga det nya vi har kommit överens om.
 2. Slutligt materialval
  Samtidigt som renoveringen sker så brukar vi be kunden om deras slutliga materialval. Vilken inredning har valts och vilken klinker ska pryda väggarna.
 3. Köpa material
  Vi hjälper dig köpa rätt saker och rätt material hos våra samarbetspartners.
 4. Varutransport
  Vi hjälper dig att få hem allt material från våra leverantörer.
 5. Snickeriarbeten
  Återställning av det rivna badrummet fram till montering av inredningen
 6. Elinstallationer
  Spottar i taket, uttag i kommod för eltandborste eller hårfönen. I detta moment säkerställer vi att du får el på ett säkert sätt i ditt badrum.
 7. Lägga golvvärme
  Väljer du golvvärme är det i detta moment vi lägger ut slingan och placerar termostaten.
 8. Flytspackla och tätskikt (extremt viktig del av arbete i badrum eller andra våtrum).
  Vi är våtrumscertifierade enligt med BKR och vi renoverar ditt badrum helt enligt de lagar och regler som finns framtagna som för oss är minimikrav på hur ett korrekt badrums skall utföras.
 9. Plattsättning
  Det kanske mest välkända momentet, utifrån ditt materialval kaklar vi enligt de mönster eller ritade specifikationer vi har fått av dig.
 10. Ytskikt och målerier
  Det här momentet dyker främst upp om du väljer att halvkakla badrummet.
 11. VVS arbeten
  Tvättställ, toalett, dusch eller badkar allt behöver vatten och avlopp. Vår rörmokare tar hand om allt från att byta ut den gammal gjutjärnsbrunnen till att dra fram nytt tappvatten, installera fördelarskåp samt att sätta WC fixturen för en inbyggd toalett.
 12. Montering av övrig inredning
  Nu är vi nästan i mål, här kommer speglar, handdukstorkar och vanliga handdukskorkar upp på väggarna.
 13. Finputsning bortforsling av skräp
  En badrumsrenovering medför mängder av avfall, främst rivningsmaterialet och den gamla inredningen. Vi forslar bort allt detta antingen själva eller med hjälp av container eller bigbag. Allt avfall källsorteras sedan på anläggning.

Vill du få offert för din badrumsrenovering?

Lämna dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss till dig inom kort!

  Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

  Vill ni få hjälp att välja material?

  Köper ni materialet själva?

  Typ av fastighet?

  När vill ni få arbetet utfört?

  Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

  Bygga nytt, renovera eller bygga till. Vi har varit med och bygg flera hus från första spadtaget tills dess att nyckeln sätts i låset.

  Att bygga nytt hus

  Att bygga nytt innehåller flera olika moment. För att hjälpa dig på traven har vi punktat lite saker som kan vara bra att tänka på.

  Tomten

  Det är svårt att få tomter på västkusten men vi har en del kontakter och vi har hjälp flera kunder med att få tag i tomter. Det viktiga är att ni redan innan har bestämt er för vilken budget som får gälla för tomten. Tänk på att det ofta tillkommer kostnader för att ansluta vatten, avlopp och inte minst el. Tillkommer gör också en fiberanslutning och inte minst en av de viktigaste punkterna – Typ av värmekälla ? Fjärrvärme, Bergvärme eller kanske Luft/vatten om inte en Frånluftsvärmepump.

  Ritning, skiss och tomtkostnader

  Vill du inte köpa ett färdigritat hus kan du använda dig av en arkitekt. Många av de uppdrag som vi gjort åt våra kunder har varit enligt ritningar från arkitekter och det har även förekommit att kunden själv har gjort hela ritningen. Vill du så hjälper vi dig att planera och rita upp ditt projekt. Tänk på att alla tomter är olika och innan ett hus kan börja byggas så är det oftast en hel del som måste göras för att tomten ska passa det kommande huset.

  Tips inför nybyggnad/tillbyggnad

  • Vilket sorts hus behöver ni?
  • Hur ska det ligga?
  • Vart ska huset stå på tomten?
  • Vilken typ av hus får byggas på tomten?
  • Vad får det kosta?
  • Hur har andra gjort?
  • Vilken isolering ska ni ha?
  •  Hur ska det värmas upp?
  •  Har kommunen planer för området?
  •  Lösvirke eller färdigt?
  •  Vilket material ska ni använda?

  Nu börjar husbygget

  När vi är ute och pratar med våra kunder är den vanligast frågan, hur går det till? Därför tänkte vi skriva ner en generell lista över de arbetsmoment som innefattas när du bygger ett nytt hus eller gör en tillbyggnad.

  1. Röja på tomten, tomten måste vara i sådant skick att husbygget kan börja
  2. Markarbeten/schakt, inför makadambädd, avlopp och övrig media
  3. Formning av platta samt gjutning
  4. Bygga upp stommen, här reses de bärande väggarna, ytterväggarna och de eventuellt bärande innerväggarna. Här byggs och monteras takstolarna samt pelare och bärande balkar.

  På ett prefabricerat/stomrest hus levereras ytterväggarna helt klara, ytbeläggningen på taket är med, alla innerväggar är på plats och gipsade. Olika leverantörer kan ha olika standard och sätt att arbeta. Om inga eldragningar ingår får man sätta gipsen själv.  Källa byggahus.se

  1. Tätt tak, lite olika beroende på konstruktion. Exempelvis spika råspont och lägga papp, dock inte pannor och takplåt ännu.
  2. Förbereda för skorsten i samband med att man gör tätt tak.
  3. Bygga upp ytterväggarna. Man gör allt från utsidan och inåt. Först väderskyddet, sedan isolering av stomme, sedan plastfolie och gips sist. OBS det finns olika väggtyper som kräver olika arbetssätt.
  4. Montera fönster och dörrar.
  5. Yttertaket kan sedan göras precis när som helst.
  6. Plåtdetaljer sätts före och efter yttertaket, inklusive hängrännor och stuprör.
  7. Regla upp innerväggar.
  8. VVS-montör och elektriker och drar alla installationer.
  9. Ventilation och eventuell centraldammsugare.
  10. Isolering av vindsbjälklag. Installationerna läggs under isoleringen.
  11. Gipsa väggar och innertak.
  12. Har du två plan måste mellanbjälklaget byggas klart innan innerväggarna kan monteras.
  13. Det bärande golvskiktet (spånskivor) på övreplan.
  14. Montera innerdörrar.
  15. Golvytskikt i alla utrymmen utom våtrum, där tätskiktet monteras först om man ska kakla.

  OBS att det är mellan 12-16 veckors uttorkning på betong innan man kan göra tätskikt. Det finns dock betongkvaliteter som tillåter att tätskikt sätts tidigare. 

  1. Spackla. Punkt 19 och 20 kan pågå parallellt.
  2. Slutmontage av alla lister.
  3. Inredning: Garderober, köksinredning, allt som byggs fast.
  4. Samtidigt med våtrumstätskiktet är gjort kan man sätta kakel och klinker i våtrummet. Många saker kan gå parallellt.
  5. Måla och tapetsera klart.
  6. Montera kakel eller annat stänkskydd i köket.
  7. Slutmontering av el och VVS – strömbrytare, blandare wc etc.
  8. Sätta in lösa garderober, vitvaror, eventuell eldstad. Skorstenen monteras när eldstaden monteras.

  Detta är kort hur en byggnation kan utföras. Detaljer skiljer varje projekt åt men i huvudsak utförs arbetet på precis samma sätt oavsett om det är en nybyggnation eller tillbyggnation.

  Vill du bygga hus? eller ha hjälp med en tillbyggnad?

  Kontakta oss gärna för ett möte där vi kan ta del av dina tankar.

   Snickargläjden är något vi söker hos alla personer vi anställer. Våra snickare har en bred kunskap inom snickeri, vi gör alltid vårt bästa för att förstå materialet vi arbetar med och den plan kunden har. Vi har arbetat länge och vi har stor erfarenhet av flera olika typer av jobb.

   Altan & Uterum

   Förverkliga din idé om en härlig baksida där du kan sitta och njuta av solen och att vara utomhus. Vi har byggt altaner i nivåer, mellan huskroppar runt pooler osv. Vill du istället få ett nytt rum till huset, ett rum där du kan njuta av att alla väggarna är i glas och känslan av att vara ute utan att frysa. Då ska du låta oss hjälpa dig med ett uterum.

   Brygga

   För dig som är båtägare så är tanken på en egen brygga aldrig var lång borta, det har våra kunder berättat. Vi hjälper dig med allt från båtbrygga till badbrygga, dessa gjuts/pålas fast i botten. Vi har också erfarenhet av att bygga bryggor som inte är fast förankrade i sjöbotten utan flyter och förankras via vajer och kättingar.

   Fasadarbeten

   Behöver din fasad en  upprustning, vi hjälper dig med allt från inspektion(mögelkoll, ruttna brädor), till att göra arbetet på fasaden. Vi byter och målar träfasader, byter plåtfasader och putsar om eller byter skaltegel på  ditt murade hus.

   Fin & Möbelsnickeri

   Att arbeta med snickeri handlar om att både framställa helt nya saker på beställning, men en stor del av jobbet går också ut på att renovera gamla trädetaljer på ett sätt som gör att de ser ut som i originalskick. Utsmyckningsdetaljer i ett hus, som paneler och fönsterbågar blir som nya efter en renovering av en finsnickare.

   Garage & Carport

   Vi bygger ditt garage från grunden, vi har under senaste året varit med och gjort flertalet garagebyggen från att gjuta grunden till att installera garageporten.

   Golvläggning

   Vi hjälper dig att lägga in nya golv oavsett om det är ett trägolv eller vinyl. Vi har en mängd återförsäljare som hjälper dig med valet av ditt nya golv.

   Trappor

   Behöver du en trappa, vi kan hjälpa dig med ritning, och kostnadsförslag. Vi arbetar mycket nära en av Sveriges mest unika trappbyggare och finsnickare

   Snickaroffert

    Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

    Typ av fastighet?

    När vill ni få arbetet utfört?

    Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

    Redan 1990 var vi en av de första firmorna att arbete med PVC fönster. Vi kommer ut och mäter upp samt installerar dina nya PVC fönster. Utöver detta har vi även möjlighet att ta fram skräddarsydda aluminiumfönster, dörrar och glidskjutpartier. Givetvis kan vi även erbjuda inköp och montage av standardiserade svenska trä/alufönster från Sveriges största tillverkare.

    Hur vet jag hur mycket jag behöver renovera på mina fönster?

    Ta ett varv runt huset och titta igenom följande lista.

    1. Börja med att titta efter flagnad färg, den kan också vara sprickor i. konstruktionen eller röta.
    2. Titta efter skador på glas
    3. Glöm inte att öppna fönstret och se runt båge och karm.
    4. Gå igenom metalldetaljerna på fönstret, gångjärn och beslag, finns det rost eller oxidering?
    5. Se framförallt på fönstret ålder – Bara för att det ser bra ut och är väl underhållet så betyder det inte att det är bra. Fönster äldre än 25 år är förbrukade ur energisynpunkt. Den gas, Argon som finns i flerglaskassetter har försvunnit till mindre än 50% av sin mängd. Detta betyder att värme inifrån och kyla utifrån kan färdas genom hela kassetten och på så sätt skapa kallras. Om du är mån om att hålla ditt. hus varm på vintern och spara energi så byter man fönster oavsett skick.
    6. Har du äldre kollade fönster, fungerar detta mer som et väderskydd. I princip är isolerförmågan på kopplade fönster 0.

    Går du igenom dessa så har du ett bra underlag när du kontaktar oss.

    Fönsteroffert

     Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

     Antal fönster?

     Typ av fastighet?

     Fastighetens byggnadsår?

     När vill ni få arbetet utfört?

     Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

     Vi har lång erfarenhet inom elarbeten. Vi har varit med och ansvarat för många nyinstallationer vid husbyggen, vi flyttar och byter elcentraler och drar om/renoverar äldre elinstallationer.

     Elarbeten

     Det är väldigt viktigt att det finns rätt kunskap och kompetens när det kommer till arbete med elektricitet. Allt elarbete skall utföras av en behörig elektriker enligt lag!! Det finns mindre arbeten som du själv kan utföra men då måste du vara absolut säker på att du utför arbetet hantverksmässigt och helt i linje med lag och tillverkarens instruktioner. Har du minsta tvivel får du INTE utföra elarbetet.

     Elarbeten – Vi hjälper dig med

     • Nyinstallation vid Ny/tillbyggnad samt renovering
     • Utförande av fasta installationer
     • Installation av golvvärme och värmekabel.
     • Uppgradering av ojordad installation till jordad installation.
     • Byte av elcentral, Flytt av elcentral
     • Flytt av elmätare till fasad och installation av fasadmätarskåp
     • Elsanering
     • Förläggning av kabel i mark på den egna tomten
     • m.m

     Eloffert

      Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

      Typ av fastighet?

      När vill ni få arbetet utfört?*

      Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

      Vi utför alla typer av VVS arbeten och detta är en av våra större arbetsområden. Vårt VVS arbete omfattar även installation av Luft/vatten samt Bergvärmepumpar som vi saluför från Vaillant.

      BLANDARE

      Vi hjälper dig att byta eller reparera din blandare. Vi använder oss enbart av för blandaren godkända delar när vi servar din blandare.

      GOLVBRUNN

      Byte av golvbrunnar sker på daglig basis. Främsta orsaken är en pågående renovering eller att brunnen är gammal eller skadad. Oftast sker byte av golvbrunn vid badrumsrenoveringar där det kan finnas mer än en brunn om man har både dusch och badkar. På senare tid har så kallade Väggnära golvbrunnar blivit mycket populära och installeras allt mer i nya badrum. som med alla andra golvbrunnar krävs det att dessa monteras rätt enligt med tillverkarens föreskrifter, speciellt då ett tätsikt senare skall monteras.

      DISKMASKIN

      Vi hjälper dig att byta ut dina gamla diskmaskin eller att förbereda för en ny diskmaskin där det inte funnits en tidigare. En nya köksblandare med separat avstängning för diskmaskinen måste då installeras samt att utrymme måste frigöras för maskinen. Man får ej glömma droppskyddet som skall placeras under maskinen.

      RADIATORER / KONVERTERING FRÅN EL TILL VATTENBUREN VÄRME / VATTENBUREN GOLVVÄRME

      Värmer du ditt hus med vattenburen värme så behöver du radiatorer. Vi hjälper dig att dra nya rör och sätta in nya radiatorer då du byter värmekälla. Många äldre hus får nu fjärrvärme indraget alternativt har man borrat och installerat bergvärme eller en Luft/Vattenpanna.  Vi hjälper till med hela installationen av pannan och kan även erbjuda våra egna Berg och Luft/Vatten pannor från Vaillant.  Vi åtar oss också att byta äldre radiatorer mot nya energisnåla eller komplettera med fler radiatorer.

      Utöver installation av radiatorer kan vi även utföra en komplett installation av vattenburen golvvärme vid nybyggnation och renovering. Vi saluför och installerar kompletta anläggningar och utför även förberedande snickeriarbeten med läggning av spårade golvspånskivor.

      VVS VÅTRUM

      VVS installationer skall utföras fackmannamässigt oavsett utrymme eller typ av installation. I våtrum/badrum är kraven på rätt utförande samt rätt material extra viktigt då kraven är högre samt att man samarbetar med flera yrkeskategorier och deras krav inom samma rum.

      GOLVVÄRME

      I samband med golvläggning så uppkommer ofta frågan om det går att att lägga in golvvärme. Golvvärme är ett utmärkt sätt att sänka uppvärmningskostnaderna, vi hjälper dig med golvvärme oavsett om det är vardagsrum, kök eller till det nya badrummet.

      OMDRAGNING AV RÖR – TAPPVATTEN OCH AVLOPP

      Det är inte bara vid renovering som VVS installationer dras om. Ofta kräver åldern och skick på befintliga rör ett byte. Både synliga och dolda stammar måste bytas ut när de t.ex är angripna av rost eller då gamla kopplingar börjar läcka. Det rör både tappvatten som avloppsrör. Vi utför ofta hela stambyten vid renovering av källare då man ogärna vill bila upp nyrenoverade ytor efter en renovering om något akut skulle inträffa.

      TOALETT

      Vi hjälper dig att byta och installera din toalett. Vi hjälper dig dra nya rör, eller att bygga en stabil ram med fixtur för den vägghängda toaletten.

      TVÄTTMASKIN

      Vi kopplar in din tvättmaskin och ser till att installationen blir fackmannamässigt utförd. Ofta sker installationer i kök, då är det extra viktigt med en korrekt installation enligt de krav som det egna försäkringsbolaget kräver. I princip alltid krävs en vattenfelsbrytare som stryper vattentillförseln vid läckage och som stänger av vattnet när maskinen inte används.

      VARMVATTENBEREDARE

      Varmvattenberedare är en produkt som används för att värma vatten som ska användas i hushållet för tvätt, bad, dusch m.m. Vi hjälper dig att installera en nya eller hitta rätt varmvattenberedare då din gamla måste bytas ut. Ofta sker byten av dessa när t.ex tvättstugan renoveras.

      VÄRMEPANNA

      Oavsett om din värmepanna skall bytas ut eller om du ska installera en ny så hjälper vi dig med hela proceduren från inköp till nyckelfärdig installation.

      Vi saluför värmepumpar/värmepannor från Vaillant där vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar oavsett om det gäller bergvärme eller luft/vatten. Vi är med dig hela vägen från att ansöka om borrlov till borrning och installation samt information om din nya panna. Vi optimerar inställningarna så att pannan fungerar korrekt och energisnålt. Utöver detta är vi enbart ett telefonsamtal bort om du har frågor eller problem med din panna.

       

      Söker du kunniga hantverkare i Göteborg med omnejd?

      Vi är verksamma i Göteborg och hela Västkusten, från Strömstad till Varberg, och utför allt från små renoveringar till nybyggnation, oavsett om det gäller lösvirkeshus eller murade konstruktioner. Vi tar hand om hela projektet och har alla nödvändiga behörigheter. Vi samarbetar nära med arkitekter, konstruktörer, KA och oberoende besiktningsmän för att säkerställa högsta kvalitet.