Våra Tjänster

Vår unika styrka ligger i vårt engagemang, vår utmärkta service och vår flexibilitet att anpassa oss efter kundens behov. Vill du prata mer om ditt projekt?

031-309 50 00

Som experter inom Badrumsrenoveringar och andra våtrumsrenoveringar, tar vi stolthet i att leverera kvalitetsarbete som överträffar dina förväntningar. Varje år genomför vi omkring 50 badrumsrenoveringar, förutom andra våtrumsprojekt som tvättstugor och pannrum där det finns krav på tätskikt.

Vår process börjar med dina idéer. Vi arbetar tillsammans för att skapa ett badrum som speglar din vision och uppfyller dina behov. Vi tror på personliga lösningar och anpassar oss snabbt till förändringar, även på kort varsel.

Oavsett om du planerar en stor renovering eller bara vill fräscha upp ditt nuvarande utrymme, är vi här för att hjälpa till. Kontakta oss idag för att börja planera din drömbadrumsrenovering.

Att renovera badrum

En badrumsrenovering innehåller flera olika moment. För att hjälpa dig på traven har vi punktat ner hur vi går tillväga när vi renoverar ett badrum.

Ritning, skiss och en plan

Här går vi igenom planering och upplägget av badrummet. Redan här är det bra att bestämma vilken en typ av badrum som skall byggas. Ett badrum som är som ett spa har ofta exempelvis ett massagebadkar kanske även en bastu. Många av våra kunder vill att vi hjälper dem med ett familjebadrummet, här ligger fokus på antalet handfat eller att dela upp duschen och badkaret eller att hitta en lösning för både dusch och badkar. Ta fram penna, papper och en linjal. Det här steget går alldeles utmärkt att göra själv. Vi har fått in alla sorters ritningar, så se till att börja skissa. Har du ingen skiss så hjälper vi dig att ta fram en.

Badrumsrenovering

Tips inför badrumsrenoveringen

 • Hur vill ni kunna använda badrummet?
 • Har ni något problem ni vill lösa idag?
 • Att installera två handfat är inte dubbelt så dyrt, vattnet är redan framdraget
 • Ska det finnas golvvärme?
 • Massagebadkar kräver installation av en elektriker
 • Vilket material vill ni ha i badrummet?

Nu börjar badrumsrenoveringen

När vi är ute och pratar med våra kunder är den vanligast frågan, hur går det till? Därför tänkte vi skriva ner en generell lista över de arbetsmoment som innefattas i en renovering.

 1. Riva det gamla badrummet
  Här arbetar vi med att ner inredning och river de delar av badrummet som krävs för att vi ska kunna bygga det nya vi har kommit överens om.
 2. Slutligt materialval
  Samtidigt som renoveringen sker så brukar vi be kunden om deras slutliga materialval. Vilken inredning har valts och vilken klinker ska pryda väggarna.
 3. Köpa material
  Vi hjälper dig köpa rätt saker och rätt material.
 4. Varutransport
  Vi hjälper dig att få hem allt material.
 5. Snickeriarbeten
  Montera badrumsmöbler med mer.
 6. Elinstallationer
  Spottar i taket, uttag för rakapparat, eltandborste. I detta moment säkerställer vi att du får el på ett säkert sätt i ditt badrum.
 7. Lägga golvvärme
  Väljer du golvvärme är det i detta moment vi lägger ut slingan och placerar termostaten.
 8. Flytspackla och tätskikt (extremt viktig del av arbete i badrum eller andra våtrum).
  Vi är våtrumscertifierade och vi gör ditt badrum helt enligt det svenska regelverket. Vårt jobba är godkänt av alla försäkringsbolag.
 9. Kakla och sätta plattor
  Det kanske mest välkända momentet, utifrån ditt materialval kaklar vi de mönster eller ritade specifikationer vi har fått av dig.
 10. Ytskikt och målerier
  Det här momentet dyker främst upp om du väljer att halvkakla badrummet.
 11. VVSarbete
  Handfat, toalett, dusch eller badkar allt behöver vatten. Vår rörmokare tar hand om allt från att knacka ut gammal gjutjärnsbrunn för byte till plast till att koppla dubbla handfat.
 12. Montering av övrig inredning
  Nu är vi nästan i mål, här kommer speglar, handdukstorkar och vanliga handdukskorkar upp på väggarna.
 13. Finputsning bortforsling av skräp
  En badrumsrenovering medför mängder av avfall, främst rivningsmaterialet och den gamla inredningen. Vi forslar bort allt detta antingen själva eller med hjula av container eller bigbag. Allt avfall källsorteras sedan på anläggning.

Vill du få offert för din badrumsrenovering?

Lämna dina uppgifter i formuläret så hör vi av oss till dig inom kort!

  Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

  Vill ni få hjälp att välja material?

  Köper ni materialet själva?

  Typ av fastighet?

  När vill ni få arbetet utfört?

  Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

  Bygga nytt, renovera eller bygga till. Vi har varit med och bygg flera hus från första spadtaget tills dess att nyckeln sätts i låset.

  Att bygga nytt hus

  Att bygga nytt innehåller flera olika moment. För att hjälpa dig på traven har vi punktat lite saker som kan vara bra att tänka på.

  Tomten

  Det är svårt att få tomter på västkusten men vi har en del kontakter och vi har hjälp flera kunder med att få tag i tomter. Det viktiga är att ni redan innan har bestämt er för vilken budget som får gälla för tomten. Tänk på att det ofta tillkommer kostnader för att ansluta vatten, avlopp och inte minst el. Lite modernare saker har börjat tillkomma såsom Fiberanslutning och eventuell koppling till fjärrvärmenät.

  Ritning, skiss och tomtkostnader

  Vill du inte köpa ett färdigritat hus kan du använda dig av en arkitekt. Många av de uppdrag som vi gjort åt våra kunder har varit enligt ritningar från arkitekter det förekommer även att kunder har gjort hela ritningen. Vill du så hjälper vi dig att planera och rita upp ditt projekt. Tänk på att alla tomter är olika och innan ett hus kan börja byggas så är det oftast en hel del som måste göras för att tomten ska passa det kommande huset.

  Tips inför nybyggnad/tillbyggnad

  • Vilket sorts hus behöver ni?
  • Hur ska det ligga?
  • Vart ska huset stå på tomten?
  • Vad får det kosta?
  • Hur har andra gjort?
  • Vilken isolering ska ni ha?
  •  Hur ska det värmas upp?
  •  Har kommunen planer för området?
  •  Lösvirke eller färdigt?
  •  Vilket material ska ni använda?

  Nu börjar husbygget

  När vi är ute och pratar med våra kunder är den vanligast frågan, hur går det till? Därför tänkte vi skriva ner en generell lista över de arbetsmoment som innefattas i en när du bygger ett nytt hus eller gör en tillbyggnad.

  1. Röja på tomten, tomten måste vara i sådant skick att husbygget kan börja
  2. Markarbeten/schakt, ta bort det som inte får vara kvar,
  3. lägga till dräneringsgrus och återfyllnad under huset.
  4. Grundläggning
  5. Bygga upp stommen, här reses de bärande väggarna, ytterväggarna och de eventuellt bärande innerväggarna. Här byggs och monteras takstolarna samt pelare och bärande balkar.

  På ett prefabricerat/stomrest hus levereras ytterväggarna helt klara, ytbeläggningen på taket är med, alla innerväggar är på plats och gipsade. Olika leverantörer kan ha olika standard och sätt att arbeta. Om inga eldragningar ingår får man sätta gipsen själv på sidan.  Källa byggahus.se

  1. Tätt tak, lite olika beroende på konstruktion. Exempelvis spika råspont och lägga papp, dock inte pannor och takplåt ännu.
  2. Förbereda för skorsten i samband med att man gör tätt tak.
  3. Bygga upp ytterväggarna. Man gör allt från utsidan och inåt. Först väderskyddet, sedan isolering av stomme, sedan plastfolie och gips sist. OBS att det finns olika väggtyper och att man kan göra på lite olika sätt.
  4. Montera fönster och dörrar.
  5. Yttertaket kan sedan göras precis när som helst.
  6. Plåtdetaljer sätts före och efter yttertaket, inklusive hängrännor och stuprör.
  7. Regla upp innerväggar.
  8. VVS-montör och elektriker och drar alla installationer.
  9. Ventilation och eventuell centraldammsugare.
  10. Isolering av vindsbjälklag. Installationerna läggs under isoleringen.
  11. Gipsa väggar och innertak.
  12. Har du två plan måste mellanbjälklaget byggas klart innan innerväggarna kan monteras.
  13. Det bärande golvskiktet (spånskivor) på övreplan.
  14. Montera innerdörrar.
  15. Golvytskikt i alla utrymmen utom våtrum, där tätskiktet monteras först om man ska kakla.

  OBS att det är mellan 12-16 veckors uttorkning på betong innan man kan göra tätskikt. Kolla att plattan fått torka ut minst 12 veckor.

  1. Spackla. Punkt 19 och 20 kan pågå parallellt.
  2. Slutmontage av alla lister.
  3. Inredning: Garderober, köksinredning, allt som byggs fast.
  4. Samtidigt med våtrumstätskiktet är gjort kan man sätta kakel och klinker i våtrummet. Många saker kan gå parallellt.
  5. Måla och tapetsera klart.
  6. Montera kakel eller annat stänkskydd i köket.
  7. Slutmontering av el och VVS – strömbrytare, blandare wc etc.
  8. Sätta in lösa garderober, vitvaror, eventuell eldstad. Skorstenen monteras när eldstaden monteras.

  Vill du bygga hus? eller ha hjälp med en tillbyggnad?

  Kontakta oss gärna för ett möte där vi kan ta del av dina tankar.

   Snickargläjden är något vi söker hos alla personer vi anställer. Våra snickare har en bred kunskap inom snickeri, vi gör alltid vårt bästa för att förstå materialet vi arbetar med och den plan kunden har. Vi har arbetat länge och vi har stor erfarenhet av flera olika typer av jobb.

   Altan & Uterum

   Förverkliga din idé om en härlig baksida där du kan sitta och njuta av solen och att vara utomhus. Vi har byggt altaner i nivåer, mellan huskroppar runt pooler osv. Vill du istället få ett nytt rum till huset, ett rum där du kan njuta av att alla väggarna är i glas och känslan av att vara ute utan att frysa. Då ska du låta oss hjälpa dig med ett uterum.

   Brygga

   För dig som är båtägare så är tanken på en egen brygga aldrig var lång borta, det har våra kunder berättat. Vi hjälper dig med allt från båtbrygga till badbrygga, dessa gjuts/pålas fast i marken. VI har också erfarenhet av att bygga bryggor som inte är fast förankrade i sjöbotten utan flyter och förankras via tampar och rep.

   Fasadarbeten

   Behöver din fasad en  upprustning, vi hjälper dig med allt från inspektion(mögelkoll, ruttna brädor), till att göra arbetet på fasaden.

   Fin & Möbelsnickeri

   Att arbeta med snickeri handlar om att både framställa helt nya saker på beställning, men en stor del av jobbet går också ut på att renovera gamla trädetaljer på ett sätt som gör att de ser ut som i originalskick. Utsmyckningsdetaljer i ett hus, som paneler och fönsterbågar blir som nya efter en renovering av en finsnickare.

   Garage & Carport

   Vi bygger ditt garage från grunden, vi har under senaste året varit med och gjort 4 garagebyggen från att gjuta grunden till att installera garageporten.

   Golvläggning

   Vi hjälper dig att välja ut och lägga ditt nya golv. Vi har tillgång till flera specialistbutiker där det finns specialgolv som inte annars går att få tag i.

   Trappor

   Behöver du en trappa, vi kan hjälpa dig med ritning, och kostnadsförslag. Vi arbetar mycket nära en av västsveriges bästa trappbyggare.

   Snickaroffert

    Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

    Typ av fastighet?

    När vill ni få arbetet utfört?

    Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

    Redan 1990 var vi en av de första firmorna att arbete med PVC fönster. Vi har arbetat med att renovera och göra om våtrum och hunnit med fler än 50 badrumsrenoveringar. Vi utgår från dina idéer och vi hjälper dig få ditt badrum precis som du vill. Personliga lösningar är utgångspunkten då vi jobbar tillsammans för att ert badrum ska precis som ni vill ha det!

    Hur vet jag hur mycket jag behöver renovera på mina fönster?

    Ta ett varv runt huset och titta igenom följande lista.

    1. Börja med att titta efter flagnad färg, den kan också vara sprucken.
    2. Titta efter skador på fönsterglaset
    3. Ta en titt på alla hörnfogar, det är oftast dessa som lossnar fortast och blir därför föremål för mögelangrepp.
    4. Gå igenom metalldetaljerna på fönstret, gångjärn och beslag, finns det rost?
    5. Titta om det finns onaturliga glipor mellan karmen och bågen
    6. Titta efter lossnade fösnterkitt

    Går du igenom dessa så har du ett bra underlag när du kontaktar oss.

    Fönsteroffert

     Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

     Antal fönster?

     Typ av fastighet?

     Fastighetens byggnadsår?

     När vill ni få arbetet utfört?

     Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

     Vi har lång erfarenhet inom elarbeten. Vi har varit med och lagt elstommarna till flera hus, flyttat elcentraler och dragit nya / renoverat äldre kabeldragningar.

     Elarbeten

     Det är väldigt viktigt att det finns rätt kunskap och kompetens när det kommer till arbete med elektricitet. För att inte vifta för många pekpinnar har vi tagit fram en lista på elarbeten du kan göra själva och när du bör kontakta oss.

      

     RITNING, SKISS OCH EN PLAN

     Här går vi igenom planering och upplägget av badrummet. Redan här är det bra att bestämma vilken en typ av badrum som skall byggas. Ett badrum som är som ett spa har ofta exempelvis ett massagebadkar kanske även en bastu. Många av våra kunder vill att vi hjälper dem med ett familjebadrum, här ligger fokus på antalet handfat eller att dela upp duschen och badkaret. Ta fram penna, papper och en linjal. Det här steget går alldeles utmärkt att göra själv. Vi har fått in alla sorters ritningar, så se till att börja skissa. Har du ingen skiss så hjälper vi dig att ta fram en.

     Elarbeten – Vi hjälper dig med

     • Utförande av fasta installationer.
     • Installering av golvvärme och värmekabel.
     • Byte av ojordat vägguttag mot jordat.
     • Förläggning av kabel i mark.

     Eloffert

      Vad för typ av arbete vill ni få hjälp med?*

      Typ av fastighet?

      När vill ni få arbetet utfört?*

      Tid för start av arbetet(kan alltid fyllas i om ni vill).

      VVS är en av våra största grenar inom Göteborgs Byggshantverk. Under åren som gått har vi gång på gång lyckats överträffa våra kunders förväntningar.

      BLANDARE

      Vi hjälper dig att byta och reparera din blandare. Vi använder oss enbart av proffsprodukter när vi installerar och renoverar blandare.

      BRUNN

      Här träffar vi oftast på folk som behöver du byta gjutjärnsbrunnen mot en nya plastbrunn för att undvika en röd ruta i besiktningsmannens protokoll.

      DISKMASKIN

      Vi hjälper dig att byta koppla in och eventuellt dra nya för till din diskmaskin.

      ELEMENT

      Värmer du ditt hus med vattenburen värme så behöver du element. Vi hjälper dig att dra nya rör och sätta in nya element. Vi åtar oss också att byta äldre element mot nya energisnåla.

      ELINSTALLATION VÅTT RUM

      Som privatperson utan elcertifiering får du inte byta armaturer i våra rum(läs tvättstuga, kök, badrum), vi hjälper dig att med elinstalltioner i våta rum.
      Gasspis

      Vi hjälper dig att byta och reparera din blandare. Vi använder oss enbart av proffsprodukter när vi installerar och renoverar blandare.

      GOLVVÄRME

      I samband med golvläggning så uppkommer ofta frågan om det går att att lägga in golvvärme. Golvvärme är ett utmärkt sätt att sänka uppvärmningskostnaderna, vi hjälper dig med golvvärme oavsett om det är vardagsrum, kök eller till det nya badrummet.

      OMDRAGNING AV RÖR

      Äldre hus behöver ofta en översyn av rören som transporterar vatten både avlopp och dricksvatten. Det vanligaste jobbet vi får här är att dra om rör i huset  så att de ligger under golven eller inne i väggarna.

      TOALETT

      Vi hjälper dig att byta och installera din toalett. Vi hjälper dig dra nya rör, eller att bygga en stabil ram med fixtur för den vägghängda toaletten.

      TVÄTTMASKIN

      Vi kopplar in din tvättmaskin och ser till att installationen blir fackmannamässigt utförd.

      VARMVATTENBEREDARE

      Varmvattenberedare är en produkt som används för att värma vatten som ska användas i hushåll för tvätt, bad, dusch m.m. Vi hjälper dig med installationen.

      VÄRMEPANNA

      Vi hjälper dig att byta och reparera din värmepanna.

      Söker du efter kunniga byggare?

      Vi utför allt från den lilla renoveringen till nybyggnation oavsett om det är lösvikreshus eller murat, vi tar hand om allt i ett projekt. Då vi har samtliga behörigheter som krävs vid en byggnation eller större renovering. Vi har även ett tätt samarbete med både arkitekter, konstruktörer, KA samt oberoende besiktningsmän.