Tips när du ska renovera badrum

Tips när du ska renovera badrum

För att göra det lite lättare för er har vi sammanställt lite tips inför en kommande badrumrenovering.

1. Välj hur mycket pengar renoveringen får kosta, sätt en budget.
Det är lätt att skena iväg när du ska planera ett nytt badrum. Börja därför att sätta en budget, det kommer att hjälpa dig längre fram.

2. Skapa en ritning av de badrummet du vill få gjort
Kan du få ner en bild av hur du tänkt dig att ditt nya badrum ska bli så sparar du väldigt mycket tid åt oss vilket gör att mer pengar blir över till andra saker såsom möbler eller dyrare material. När du gör skissen så spelar inte dimensionerna och skalan någon som helst roll. Det viktiga för oss är att förstå hur du har tänkt. Finns det några speciella önskemål ta med dem och försökt att placera ut dem på skissen. En viktig del är att du gärna markerar tvättställ/dusch/badkar osv. utifall att du vill flytta några av de saker som finns fast installerade i badrummet. Sist men inte minst gå noga igenom om du behöver elektricitet till någon av möbler eller kanske duschkabinen.

3. Hur ska du använda ditt badrum?
Här gäller det att vara lite förutseende. Har du många barn är det fler familjer som väljer att installera dubbelhandfat. Ska duschen vara uppe eller nere? Vill du att vi förbereder för tvättmaskin? Frågorna är många och det är användningen och din familjs behov som ska bestämma vad och hur badrummet ska utformas.

4. Hur ska badrummet se ut?
Vad har du tänkt dig för material, ska det gå i natur med naturliga färger. Vad vill du förmedla för känslor, hur ska det kännas att dra med fingrarna över väggen? Ska det vara texturerade klinker eller helt släta. Det är dina och din familjs känslor som ska styra färgsättningen och vilka texturer du vill ha på kakel och klinker. Ett annat tips är att skapa en moodobard och låta dig inspireras av bilder och tidningar på badrumsrenoveringar.

5. Vilka dimensioner vill du använda dig av?
Storlek skapar olika djup i ett badrum. Känslan många små kakelplattor levererar är helt skild ifrån den du får utifrån 60×60 centimeters plattor. För att göra det extra fint kand u blanda olika storlekar för att skapa ett artificiellt djup. Det du kan tänka på är att när det ska byggas fall mot en golvbrunn så är det bra om plattorna runtikring brunnen inte är större än 20×20 cm. Vill du undvika det problemet kan du välja att sätta en väggnära golvbrunn.