Tillbyggnad våren 2018

Tillbyggnad våren 2018

I våras avslutade vi ett stort projekt där vi byggde ut en fastighet. Vi gjorde en stor tillbyggnad. Det var ett projekt i flera olika steg. För att kunna följa våra projekt har vi valt att lägga upp bilder där ni kan se hur vi arbetar oss igenom de olika momenten. Vi gjorde denna tillbyggnad som en del i projekt vi kallar snickerier i göteborg. NU ska vi tar er igenom projektet.

Vi började med att anlägga grunden. Den första delen i utbyggnaden. Vi fick samtidigt i uppdrag att renovera golv och stå för inkoppling av golvvärme samt att lägga helt nytt golv inne i de rum som fanns i anslutning till den nya tillbyggnaden.

Inomhus började vi med att bryta upp de äldre golven, och frilägga.

Det är alltid kul att se vad som finns under äldre plankgolv. I ett av rummen fick vi i uppgift att byta och renovera allt golv runt en kakelugn. Tittar ni noga ser ni delar av ursprungliga brädorna som kakelugnen står på.

Andra rum var enklare att hantera. Inte sällan får möbler stå kvar medans vi arbetar, då gäller det att vara försiktig i närheten.

Samtidigt som golvet rivits ut inomhus, fortsatte vårt andra team att få upp stommarna till tillbyggnaden. Vi murade även upp för att komma i nivå med resten av huset. Inte helt kom det nya behov i och med att huset byggts ut.

En trappa att ta sig in med. Stenblocken vägde ca 40kg styck. Inga problem för våra grabbar.

Att bygga trappor hör till vardagen och vi har genom åren byggt flertalet trappor både såväl inne som ute.

Hela tillbyggnationen fick golvvärme installerad, här ser ni vad som vanligtvis döljer sig under golvplankor och parkett. Till både vänster och höger går att se hur det har förberetts för att installera ett kök. Här finns både vatten och elektricitet framdraget.

Inne i huset hade kunden valt ett fint vitbetsat golv. I takt med att golvläggning blev klar kunde, flyttades det på en innervägg.

 

Rummet öppnades upp till höger för att låta än mer ljus komma i i rummet. Det ljusa golvet ger en härlig känsla av rymd och ett rofyllt sinne. Kvar står kakelugnen på sin ursprungliga plats.

Köket börjar installeras och monteras, förberedelserna för både el och vattenkopplingar ger oss ett fungerade kök på mindre än en dag.

Slutligen är allt på plats. Alla skåp är monterade, vitvaror är installerade och vattnet rinner ur kranen. Ett färdigt kök. Notera hur kunden bad oss måla och mura ett platsbyggt ställe för ved.

 

Vy från andra hållet. Här ser vi det färdiglagda golvet samt den delen av väggen som har öppnats upp på vänster sida.