Fönster

Redan 1990 var vi en av de första firmorna att arbete med PVC fönster. Vi har arbetat med att renovera och göra om våtrum och hunnit med fler än 50 badrumsrenoveringar. Vi utgår från dina idéer och vi hjälper dig få ditt badrum precis som du vill. Personliga lösningar är utgångspunkten då vi jobbar tillsammans för att ert badrum ska precis som ni vill ha det!

Gör din egen fönsterrenovering

Om du själv vill renovera dina fönster så vet du att det kan omfatta flera olika moment, vi har tagit med några som vi brukar utföra hos våra kunder. Går du igenom punkterna kan det ge dina fönster allt från fem till tjugo år extra i livslängd, du kan med andra ord hoppa över ett fönsterbyte om du sköter dina fönster väl.

  • Byta ut själva glaskassetten. Du måste inte byta ut karmarna, att bara köpa nya fönster utan karmar sparar ofta ca 30-40% på priset per fönster. Det är ett bra och billigt sätt om du märker att för mycket värme börjat läcka genom fönstrena.
  • Du kan också gå åt andra hållet och byta ut fönsterkarmarna, i dessa lägen brukar inte glaset sparas utan du gör dig i princip av med allting. Vill du går det  naturligtvis att spara glaset.
  • Du kan med fördel måla om dina fönster. Ett strykning färg gör stor skillnad både i utseende och fuktavstötningsförmåga. Målar du regelbundet  om dina fönster kan det ofta förlänga deras livslängd med 5-15 år.
  • Byta ut karmar. Karmarna är fönstrets stomme och grundpelare, och kan ibland behöva bytas ut. Betänk då dock att du i princip gör dig av med fönstret, detta bör alltså enbart räknas som ”fönsterrenovering” ifall det är själva glasen du vill bevara.

Hur vet jag hur mycket jag behöver renovera på mina fönster?

Ta ett varv runt huset och titta igenom följande lista.

  1. Börja med att titta efter flagnad färg, den kan också vara sprucken.
  2. Titta efter skador på fönsterglaset
  3. Ta en titt på alla hörnfogar, det är oftast dessa som lossnar fortast och blir därför föremål för mögelangrepp.
  4. Gå igenom metalldetaljerna på fönstret, gångjärn och beslag, finns det rost?
  5. Titta om det finns onaturliga glipor mellan karmen och bågen
  6. Titta efter lossnade fösnterkitt

Går du igenom dessa så har du ett bra underlag när du kontaktar oss.