Badrum före och efter nr. 1

Badrum före och efter nr. 1

Vi har precis färdigställt ännu ett badrum hos en av våra kunder. Vi fick börja med renoveringen av ett badrum. I kundens badrum fanns både platsbyggda badrumsmöbler, en duschkabin samt tvättmaskin och torktumlare. Det fanns befintlig ventilation och belysning i taket. Badrummet var äldre och kunden vill få det omgjort och skapa en mer harmonisk färgsättning. Tanken var också att i samband med att badrummet renoverades så skulle även golvbrunn och befintligt avlopp dras om. Det fina med en sådan badrumsrenovering är att det oftast går att ändra på allt så att kunden kan placera om möbler och skapa sig ny funktionalitet i badrummet.

badrum före renovering

badrum före renovering

Det var en hel del överraskningar då vi började med renovera badrummet. Avloppet fick dras om då den nya layouten på badrummet krävde att golvbrunnen flyttades. I samband med detta fick vi regla upp golvet och se till att alla rör kom ordentligt på plats. Bakom det blå draperiet finns ett fönster mitt i duschen. Badrummet kom till någon gång på 90-talet.
rören på plats

rören på plats

Äntligen har vi fått flytta på den tidigare golvbrunnen. Nya rör och allt görs enlighet med det regler som gäller för arbeten i våtutrymmen.

Skåda det färdiga resultatet, det blå draperiet och duschen har bytts ut mot en härligt badkar.

efter renoveringen

efter renoveringen

Kunden valde ett golvstående badkar. Golvet blev grått klinker med stora vita kakelplattor på väggarna. Med den nya layouten finns det även plats för en dusch trots att ett badkar har sats in. Det gamla tvättstället har bytts ut mot ett dubbelt tvättställ. Vid duschen har vägen kaklats med mindre kakel plattor om 10 * 10 cm i antracit grått. Det gamla ljusklotet som utgjorde belysningen har ersatts av infälld spotlights. Ovanför spegeln har två lampor placerats för bästa ljus vid aktiviteter som kräver spegeln.
efter renoveringen

efter renoveringen

efter renoveringen

efter renoveringen

Blandarna har bytt ut och nu sitter där vattensnåla och nya blandare med stilren design. Vid duschen har det satt upp en duschdörr samt en vattenfalls takdusch.